Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Fotka dvoch krások zo súťaže Miss spôsobila pobúrenie. Vyhrážajú sa im smrťou
Zdielať na

Fotka dvoch krások zo súťaže Miss spôsobila pobúrenie. Vyhrážajú sa im smrťou

Archívna reportáž

BAGDAD, TEL AVIV / Príbuzní irackej kráľovnej krásy utiekli kvôli vyhrážkam do Spojených štátov. Dôvodom je hnev, ktorý v Iraku vyvolala jej fotka s ďalšou kráskou - izraelskou Miss Adar Gandelsmanovou. S odvolaním sa na obe kráľovne krásy o tom informovala agentúra DPA.

Fotka, ktorá mala na sociálnych sieťach veľa zdieľaní, vadila Iračanom, ktorí sa na ňu pozerali prizmou zakorenených arabsko-židovských sporov.

Nespresnení členovia rodiny 27-ročnej irackej kráľovnej krásy Sáry Idanové sa preto z dôvodu bezpečnosti dočasne uchýlili do USA, oznámili to izraelské médiá s odkazom na izraelskú Miss Adar Gandelsmanovú.

​​Idanová informáciu potvrdila na twitteri. "Nie som prvou ani poslednou osobou, ktorá je vystavená prenasledovaniu kvôli záležitosti osobnej slobody," napísala rodáčka z Bagdadu, ktorá sama žije striedavo v USA.

Obe ženy si urobili spoločnú selfie v polovici novembra počas súťaže Miss Universe v americkom Las Vegas. Snímka, ktorá doslova obletela internet, mali aj doplnený odkaz Idanovej, ktorý znel "Mier a lásku od Miss Iraku a Miss Izraela".

V moslimskom Iraku ale fotografia vyvolala veľkú nevôľu, a to aj preto, že Idanovou zachytáva v bikinách. Idanová potom uviedla, že selfie mala len vyjadriť jej túžbu po mieri medzi všetkými krajinami. Podľa nej nešlo o vyjadrenie podpory izraelskej vláde, ktorú väčšina vyznávačov islamu kritizuje za útlak Palestínčanov.

"Je to veľmi inteligentná žena a urobila to, aby ľudia pochopili, že je možné žiť spoločne," povedala o Idanovej Gandelsmanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy