Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tvrdohlavá babička oslávila svoje 94. narodeniny za mrežami. Odmietla sa totiž vysťahovať zo starobinca
Zdielať na

Tvrdohlavá babička oslávila svoje 94. narodeniny za mrežami. Odmietla sa totiž vysťahovať zo starobinca

Archívna reportáž

FLORIDA/BRATISLAVA / Tvrdohlavá 93-ročná babička odmietla opustiť starobinec, v ktorom bývala. Vyviesť z budovy ju prišli policajti. Akčná dôchodkyňa im narobila starosti.

Juanitu Fitzgeraldovú z Lake County na Floride zatkli po tom, ako sa odmietla dobrovoľne vysťahovať zo starobinca, v ktorom bývala. Podľa hovorkyne starobinca babička neplatila nájomné so slovami, že čoskoro zomrie. Okrem toho, pracovníci zariadenia našli v jej izbe plesne. To bol ďalší dôvod jej vysťahovania.

Polícia uviedla, že dôchodkyni najprv oznámila, aby sa vysťahovala. Ona ale na druhý deň odmietla opustiť budovu. "Pokiaľ sa o mňa nepostaráte, nikam nejdem,“ povedala pani Fitzgeraldová dôstojníkom. Polícia sa pokúsila spojiť sa s členmi jej rodiny a inými bytovými zariadeniami, no ona všetko odmietla. Údajne tiež odmietla aj ponuku zostať u zdravotnej sestry, ktorá v zariadení pracovala.

Keď sa policajní dôstojníci pokúšali vyviesť babku z budovy, úmyselne im vzdorovala. Nakoniec sa im podarilo dostať ju zo starobinca a posadiť do policajného auta. Pozrite si video.

Pani Fitzgeraldová strávila za mrežami necelé dva dni. Vo väzení oslávila aj svoje 94. narodeniny. Sudca ju napokon odovzdal do rúk opatrovateľa. Dôchodkyňa ale čelí obvineniam zo spáchania trestného činu.

Agresívne bývajú aj slovenské dôchodkyne, presvedčte sa o tom sami v našich archívnych reportážach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy