Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Uniesli 10-ročného chlapca a pýtali výkupné, polícia ich zadržala
Zdielať na

Uniesli 10-ročného chlapca a pýtali výkupné, polícia ich zadržala

KRAKOV / Zločinci uniesli desaťročného chlapca a žiadali za neho obrovské výkupné. Aby za sebou zakryli stopy, podmínovali auto, v ktorom dieťa uniesli.

Desaťročný chlapec sa vybral skoro ráno do školy. Tam ale už nedorazil, pretože počas cesty zmizol. Policajti rozbehli rozsiahlu pátraciu akciu, počas ktorej sa vystrašeným rodičom ozvali únoscovia. "Únoscovia žiadali vyplatenie výkupného vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur. Po tom, ako rodičia zaplatili, sa o niekoľko dní vrátil ich syn domov," tvrdí hovorca miestnej polície Sebastian Gleń.

V tom čase už policajti sledovali podozrivé osoby. Únoscovia sa snažili zbaviť dôkazov, no policajti objavili auto, v ktorom mali celý únos vykonať. "Snažili sa zbaviť dôkazov tým, že pod auto uložili výbušniny. Explózia by spôsobila likvidáciu akýchkoľvek stôp," vyhlásil prokurátor Janusz Hnatko. "V aute bola aj zvukotesná kabína, určená pravdepodobne na to, aby uneseného nebolo počuť a nemohol si privolať pomoc." vyvetľuje Gleń. Polícia obvinila 50-ročného muža a jeho o štyri roky mladšiu partnerku. Obaja boli už v minulosti trestne stíhaní za podobné činy. 

Obvinení sú podozriví aj z ďalšieho únosu. Ešte v roku 2013 zmizol známy krakovský podnikateľ, ktorý sa ale dodnes nenašiel. "Sedemdesiattri ročný muž sa nikdy nenašiel. Nepodarilo sa určiť miesto jeho pobytu. Myslíme si, že aj jeho uniesla táto zločinecká skupina," vyhlásil prokurátor. "V tomto prípade je možné, že strávia vo väzení až 25 rokov, pretože ide o zločin s obzvlášť závažným motívom," uzatvára hovorca polície.

Pozrite si reportáž o najznámejších únosoch detí na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy