Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Britský trajekt uviazol na plytčine, viezol stovky ľudí
Zdielať na

Britský trajekt uviazol na plytčine, viezol stovky ľudí

CALLAIS / Viac ako tri stovky ľudí uviazli na trajekte vo francúzskom prístave. Do britského Doveru mali vyplávať v nedeľu na poludnie. Búrlivé počasie ale pokazilo ich plány a skomplikovalo celú miestnu lodnú dopravu.

Na palube trajektu uviazlo 313 ľudí. Správa o uviaznutí v plytčine ich veľmi nepotešila. "Zostali sme zaseknutí, musíme počkať, nič sa nedá robiť," skonštatoval pasažier Keith Ellis. Loď sa snažili proti vetru na more ťahať remorkéry, no príroda bola silnejšia. "Vietor tlačil trajekt k pobrežiu, ale malé remorkéry ho nevedeli vytiahnuť na more. Poslali väčší, ktorý má doraziť z Dunkirku. Ten by nás už mal vytiahnuť z plytčiny na more,"  hovorí Ellis.

Pasažieri sa na spoločnosť, ktorej loď uviazla, nesťažujú. Posádka trajektu sa postarala o to, aby mali všetci čo jesť aj piť, kým nepríde pomoc. Nehoda prerušila lodnú dopravu cez kanál La Manche na niekoľko hodín. Situácia sa zlepšila až v podvečerných hodinách. Silný nárazový vietor s rýchlosťou 110 kilometrov za hodinu nerobil problémy len na mori. O dodávky elektrickej energie prišlo viac ako 20 tisíc francúzskych domácností.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy