Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Dramatická záchrana psa. Ľad sa prepadol aj pod hasičom
Zdielať na

VIDEO: Dramatická záchrana psa. Ľad sa prepadol aj pod hasičom

OTTAWA / Kanadský psíčkar sa vybral na prechádzku okolo rieky so svojím psom. Po tom, čo ho pustil z vodítka, pes sa rozbehol k zamrznutej hladine vody. Tenká vrstva ľadu sa pod ním ale prepadla a potrebná bola rýchla pomoc hasičov.

V kanadskej provincii Saskatchewan museli zasahovať hasiči. Jedného z nich museli lanom istiť kolegovia, keď išiel zachraňovať psa do polovice tela ponoreného v ľadovej vode. Hasič sa k nemu kĺzal po bruchu. Na okamih sa ale zdalo, že budú musieť zachraňovať aj jeho. Aj pod ním sa totiž preboril ľad.

Hasiči sú ale našťastie pre tieto prípady trénovaní a vybavení špeciálnymi oblekmi, ktoré ich chránia pred chladom. Hasičovi sa teda podarilo zachovať sa profesionálne a po chvíli už mal psa bezpečne pri sebe. Premrznutému psovi okamžite poskytli potrebnú pomoc.

Ako uvádza portál IDnes.cz, rýchly a profesionálny zásah si hasiči natočili na video a umiestnili ho na sociálnu sieť. Chceli tak apelovať a upozorniť nielen psíčkarov, ale všetkých, ktorí chodia okolo zamrznutých riek a pohrávajú sa s myšlienkou, že by skúsili, aký stabilný je ľad. 

Podobný prípad sa stal v Poľsku. Záchranári ale psa nevyťahovali zo studenej vody. Museli ho bezpečne dostať zo zimy horských štítov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy