Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dieťa v autosedačke uprostred parkoviska našiel len vďaka fastfoodu. Je z neho hrdina
Zdielať na

Dieťa v autosedačke uprostred parkoviska našiel len vďaka fastfoodu. Je z neho hrdina

TEXAS / Iba štvormesačné dieťa v autosedačke našli opustené uprostred parkoviska. Až keď muž zavolal políciu zistil, že bolo obeťou neúmyselného únosu. V tomto prípade akoby zasiahol osud. Muž, ktorý našiel bábätko išiel cez prázdne parkovisko do neďalekej reštaurácie.

Stephen Ward chcel ísť pôvodne domov, no hlad je silný pán, a tak sa rozhodol zmeniť smer a zamieriť do fastfoodu. Zrejme tak zachránil štvormesačnému dievčatku život. "Bolo zakryté dekou, malo pri sebe fľašu a pokojne sedelo," povedal Ward.

Našťastie, pomoc prišla včas. "Bol som v správnom čase na správnom mieste," uviedol Ward. Sedačka bola pôvodne v aute, ktorým šli rodičia dieťaťa na nákup. Kým oni platili, auto nechali odomknuté. "Chodili hore-dole, auto bolo otvorené, kľúče v zapaľovaní. Zrazu niekto skočil za volant a auto bolo preč," uviedol policajt Xavier Hancock. 

S autom ukradol aj bábätko

Zlodej si neskôr uvedomil, že s autom ukradol aj bábätko. Našťastie, neublížil mu, ale vyložil ho na parkovisku pri kostole. Policajtom sa podarilo skontaktovať vystrašených rodičov a dieťa im vrátili. "Chceme apelovať na všetkých, aby nenechaváli deti opustené v aute, pretože takéto veci sa jednoducho stávajú," povedal Hancock. 

Zlodeja auta ani vozidlo zatiaľ nenašli. "Skutočným hrdinom je v tomto prípade jedlo z neďalekého fastfoodu. Ak by som naňho nedostal chuť, šiel by som domov," konštatuje Ward.

Podobný, no o niečo horší prípad, sa stal aj na Floride. Vtedy sa ale zlodej zameral priamo na dieťa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy