Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vražda bezdomovca stále nemá vinníka. Obžalovaný na súde komunikoval ťažko
Zdielať na

Vražda bezdomovca stále nemá vinníka. Obžalovaný na súde komunikoval ťažko

SNINA / Prípad brutálnej vraždy bezdomovca z marca tohto roku v stredu skončil pred Okresným súdom v Prešove. Objavil sa tam iba jeden z obžalovaných. Ten druhý sa procesu nedožil. Ešte ako obvinený spáchal počas väzby samovraždu.

Devätnásťročný Roman sa so svojím spoločníkom mal podieľať na smrti 54-ročného Michala, bezdomovca zo Sniny. Toho dokopali a dobili palicami. Doráňaného a zbitého muža napokon zatiahli do rieky. Jeden z útočníkov mu mal nohou zatlačiť hlavu vo vode, kým neprestal dýchať.

Mladý muž v stredu predstúpil pred súd. Komunikácia s ním jednoduchá nebola. Odmietol ale tvrdenia, že by mal so smrťou muža niečo spoločné. "Hlavné pojednávanie z obzvlášť závažného zločinu vraždy bolo odročené na 28. február budúceho roku," uviedla hovorkyňa krajského súdu  Ivana Petrufová. Romanovi hrozí za vraždu 15 až 20 rokov za mrežami.

Políciu na nehybné telo v rieke Cirocha za budovou školy upozornil náhodný okoloidúci, ktorý to oznámil na čísle 158. Privolaní hasiči už vtedy z vody vytiahli iba nehybné telo.

Muž, ktorý mal 19-ročnému Romanovi pomáhať sa už procesu nedožil. Vlastnou rukou si siahol na život ešte vo vyšetrovacej väzbe. Trestné stíhanie voči nemu bolo zastavené, pretože ho nie je možné viesť voči osobe, ktorá už nežije. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy