Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Japonská spoločnosť sa ospravedlnila zákazníkom. Ich vlak odišiel o 20 sekúnd skôr
Zdielať na

Japonská spoločnosť sa ospravedlnila zákazníkom. Ich vlak odišiel o 20 sekúnd skôr

Archívna reportáž

TOKIO / Ak cestujete vlakom na Slovensku, kdesi v kútiku duše počítate s meškaním, no aj tak sa vyberiete na stanicu o čosi skôr, ak by sa vlak rozhodol odísť v predstihu. Jeden nikdy nevie. Bežná prax na Slovensku ale jednu z japonských železničných spoločností stála verejné ospravedlnenie zákazníkom.

K chybe došlo v utorok na linke spoločnosti Tsukuba Express medzi Tokiom a mestom Cukuba. Vlak, ktorý mal odísť v čase 9:44:40 miestneho času opustil stanicu o 9:44:20. Napriek tomu, že sa nikto z cestujúcich na skorší odchod vlaku nesťažoval, rozhodla sa firma "za túto nepríjemnosť úprimne ospravedlniť." 

Za chybu a o 20 sekúnd skorší odchod vlaku mohol zamestnanec, ktorý sa nepozrel do cestovného poriadku. "Výpravca nechal po otvorení dverí nastúpiť pasažierov. Potom ich zase zatvoril bez toho, aby skontroloval čas odchodu," uviedla spoločnosť Tsukuba Express vo svojom vyhlásení. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, japonské vlaky sú známe práve pre svoju spoľahlivosť. Nie je bežné, aby nejaký vlak odchádzal skôr alebo meškal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy