Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pravidelný zákazník bistra nechal jeho zamestnancom zálohu za obedy pre bezdomovca
Zdielať na

Pravidelný zákazník bistra nechal jeho zamestnancom zálohu za obedy pre bezdomovca

Archívna reportáž

BUDAPEŠŤ / Jeden z pravidelných zákazníkov istého budapeštianskeho bistra nechal zálohu na obedy pre bezdomovca Šándora. Vedenie bistra zákazníkovu žiadosť splnilo a každý deň čaká Šándora s obedom.

Zamestnankyňa bistra Alexandra Baltayová zverejnila príbeh na sociálnej sieti. Uviedla, že ona aj jej kolegovia si cenia zákazníkovo gesto pre bezdomovca, ale aj dôvery, ktorú má zákazník voči vedeniu podniku. Ten sa totiž nebál a priamo v hotovosti zložil v podniku na obedy pre Šándora 110 000 maďarských forintov, čo je asi 352 eur. 

"Stáva sa, že niekto donesie jedlo bezdomovcovi na ulici, ale my čakáme na Šándora každý deň na obed priamo v našom bistre," uviedla zamestnankyňa bistra. Bezdomovec v bistre vyrozprával zamestnancom svoj príbeh. Pracoval ako vodič, no pred trinástimi rokmi stratil prácu. "Od tej doby žije na ulici. Mal aj horšie obdobie, ale už tri roky nepije alkohol a denne chodí do verejných spŕch. Dobre sa s ním rozpráva," povedala Baltayová. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, Šándor si veľmi cení, že nemusí jesť na ulici, v bistre je normálnym hosťom. "Viem ako je to pre neho dôležité. Cíti, že je súčasťou spoločnosti," dodala ďalšia zo zamestnankýň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy