Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trump je ničiteľ a chce vyvolať vojnu, tvrdí Severná Kórea
Zdielať na

Trump je ničiteľ a chce vyvolať vojnu, tvrdí Severná Kórea

Archívna reportáž

PCHJONGJANG / Prítomnosť amerického prezidenta Donalda Trumpa v Ázii nenechala Severnú Kóreu chladnou. Najnovšie zazneli z KĽDR vyjadrenia, že je Trump ničiteľ a ide mu o to, aby na Kórejskom polostrove rozpútal vojnu.

Trump navštívil Japonsko, Južnú Kóreu, Čínu, a aj Vietnam, kde v piatok povedal, že nemôže dopustiť, aby o budúcnosti celého regiónu rozhodovali "zvrátené fantázie" severokórejského diktátora. Hovorca severokórejského ministerstva zahraničia uviedol, že americký prezident svojou prvou cestou do Ázie dokazuje, že je ničiteľ a ide mu o rozpútanie vojny na Kórejskom polostrove. 

"Trump pri svojej návšteve odhalil svoju pravú tvár ako ničiteľa svetového mieru a stability, ktorý sa usiluje o rozpútanie jadrovej vojny na Kórejskom polostrove," uviedol hovorca ministerstva zahraničia KĽDR.

Na konci svojej náštevy Trump odporúčal KĽDR, aby USA nepodceňovala. Povedal, že jú pripravení použiť vojenskú silu na zastavenie akéhokoľvek útoku. KĽDR tiež vyzval k tomu, aby začala konať, a aby uzatvorila dohodu, ktorá jadrovú krízu na Kórejskom polostrove ukončí. Na to reagovala KĽDR s tým, že zatiaľ nie je pripravená rokovať o ukončení tohto programu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy