Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Turista riskoval v Severnej Kórei, kde si spravil selfie so vztýčenými dvoma prstami
Zdielať na

Turista riskoval v Severnej Kórei, kde si spravil selfie so vztýčenými dvoma prstami

Archívna reportáž

PCHJONGJANG / Turista navštívil Severnú Kóreu, kde si urobil celkom nebezpečnú selfie. Daniel Dobson, mladík z Manchestru, navštívil zaujímavú krajinu plnú tajomstiev a vystihol moment, kedy okolo neho prechádzal vojenský sprievod.

Podľa ladbible.comtridsaťtriročný Daniel povedal: "Pred príchodom nám sprievodca povedal celkom nepríjemnú správu, že sa máme pripraviť na nezvyčajné manévrovanie armády v Pchjongjangu. To mohlo znamenať iba dve veci. Buď sa chystá invázia na juh, alebo sa koná vojenský sprievod cez mesto. Našťastie, bol to ten druhý prípad." Až do večera predchádzajúceho dňa nemali žiadne potvrdenie o tejto prehliadke. Daniel opisoval davy ľudí dokonalo zoradených na obrubníku pozdĺž cesty, mávajúcich červenými kvetmi.

Daniel svoju cestu natáčal, aby sa s ňou podelil so svojimi fanúšikmi na YouTube. Jeden z diskutujúcich poukázal na Danielov dvojprstý pozdrav, čo ho mohlo stáť skutočne veľa. Kim Čong-un je totiž známy svojou kontroverznou povahou. Nie je to tak dávno, čo odsúdil turistov v Severnej Kórei k tvrdej práci pre neúctu k nemu a krajine. Daniel sa vyjadril celkom jasne: "Nikdy by som nechcel nikoho urážať. Už vôbec nie človeka s automatickou zbraňou a s povolením ju používať. Po niekoľkých dňoch dodržiavania striktných pravidiel, bola celkom úľava sa uvoľniť a spraviť niečo zakázané."

instagram

​Kórejčania sú podľa slov Daniela pomerne zdržanliví a nie sú náchylní k verejným prejavom emócií alebo vzrušenia. Ale v momente, kedy sa tanky začali preháňať po uliciach, došlo vraj k výraznému zvýšeniu ich fandenia. "Zdalo sa, že sú uvoľnení a šťastní a niektorí z nich mi dokonca dovolili urobiť si fotku. Všetci, ktorých som stretol, boli veľmi otvorení a hrdí na vojenskú armádu svojej krajiny. " Daniel mal teda šťastie, že ho za konkrétnu fotografiu nechytili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy