Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Texase neznámy útočník vpadol do kostola. Najmenej 26 ľudí zastrelil
Zdielať na

V Texase neznámy útočník vpadol do kostola. Najmenej 26 ľudí zastrelil

TEXAS / K útoku došlo krátko pred obedom miestneho času. Muž vtrhol do kostola a začal strieľať. Polícia hlási niekoľko mŕtvych, vrátane útočníka.

Podľa svedkov útočník vystrelil najmenej 20 za sebou idúcich striel v miestnom babtistickom kostole v texaskom meste Sutherland Springs. K streľbe došlo asi o 11:30 miestneho času, uvádza portál CNN. Začať strieľať mal hneď ako vstúpil do budovy.

Podľa miestnej polície pri incidente zomrelo 26 ľudí a ďalších najmenej 20 bolo zranených. Medzi obeťami je 14-ročná dcéra miestneho pastora, ktorý bol v čase streľby mimo mesta, a tehotná žena. Hovorca FBI San Antonio potvrdil smrť útočníka. Muža prenasledovali a potom zastrelili. 

Strelcom bol bývalý príslušník amerického letectva, ktorý bol trestaný za domáce násilie a zo služieb letectva ho preto prepustili. Podľa americkej tlače útočil 26-ročný Devin Kelley, jeho meno ale zatiaľ oficiálne nepotvrdili, podľa dostupných inforrmácií nič nenasvedčuje tomu, že by mal nejaké väzby na teroristickú organizáciu. 

Tragédiu, ktorá sa tam odohrala označujú za najhoršiu svojho druhu v novodobých dejinách Texasu. Na strelca pri úteku z kostola vystrelil jeden z miestnych obyvateľov. Útočník po tom svoju zbraň pustil, nasadol do auta a odičiel. Neskôr ho po nehode našli mŕtveho v aute policajti. Nevie sa ale, či zomrel na následky postrelenia od miestneho obyvateľa, alebo sa zastrelil sám. V jeho aute našli policajti ďalšie zbrane. 

https://twitter.com/BBCBreaking/status/927270806379405312

Na sociálnej sieti sa k incidentu vyjadril aj prezident Donald Trump. "Nech je Boh s ľudmi zo Sutherland Springs. FBI je na mieste, ja sledujem situáciu z Japonska."

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/927265906086031363

Mesto Sutherland Springs leží asi 65 kilometrov od mesta San Antonio a žije v ňom okolo 400 ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy