Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zoznam miest. Sem treba vycestovať v roku 2018
Zdielať na

Zoznam miest. Sem treba vycestovať v roku 2018

BRATISLAVA / Uznávaný vydavateľ skvelých sprievodcov po svete Lonely Planet vyhlásil desať najlepších miest pre budúci rok, ktoré stoja za návštevu. Nechýba španielska Sevilla, Hamburg, ale prekvapivo na zoznamu je napríklad aj Detroit alebo portorický San Juan zasiahnutý hurikánom Maria.

Sevilla je známa svojimi nekončiacimi pouličnými oslavami, vynikajúcimi tapas a takmer neustálymi predstaveniami flamenca. A ako píše server televízie CNN, v budúcom roku toho juhošpanielska perla ponúkne ešte omnoho viac.

Španielske mesto, kde stredoveká architektúra súťaží s modernistami, “hralo“ aj v slávnej sérii Hra o tróny. V roku 2018 bude hostiť 31. ročník Európskych filmových cien a tiež bude pokračovať v oslavách skvelého barokového maliara Barolomé Estebana Murrilla.

Zoznam Lonely Planet je plný vzrušujúcich miest s novými múzeami a športovými ponukami. Ale sú v ňom aj zaujímavé mestá, ktoré donedávna trpeli zanedbanosťou alebo prírodnými katastrofami. Aj tie si zaslúžia pozornosť.

To je napríklad dôvod, prečo druhým miestom vo výpočte Lonely Planet je donedávna preklínaný Detroit alebo hurikánom zničený San Juan, ktorý je na 8. mieste.

Mesto Štát
1. Sevilla Španielsko
2. Detroit USA
3. Canberra Austrália
4. Hamburg Nemecko
5. Kao-siung Tajwan
6. Antverpy Belgicko
7. Matera Taliansko
8. San Juan Porotoriko
9. Guanajuato Mexiko
10. Oslo Nórsko

Pre porovnanie si pozrite rok 2017:

Mesto Štát
1. Bordeaux Francúzsko
2. Kapské mesto JAR
3. Los Angeles USA
4. Merida Mexiko
5. Ohrid Macedónsko
6. Pistoia Taliansko
7. Soul Južná Kórea
8. Lisabon Portugalsko
9. Moskva Rusko
10. Portland USA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy