Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chlapcov, ktorých z centra uniesli rodičia, našli na Slovensku
Zdielať na

Chlapcov, ktorých z centra uniesli rodičia, našli na Slovensku

Archívne video

BRATISLAVA / Polícia vypátrala podľa informácií ČTK dvoch chlapcov, ktorých uniesli pred nekoľkými dňami z detského centra v Strakoniciach ich rodičia. Polícia to zatiaľ nekomentuje, ale pripravuje tlačové prehlásenie. Bratia vo veku štyri a desať rokov už nie sú evidovaní v policajnej databáze Dieťa v ohrození.

Súrodencov odobral rodičom súd na základe predbežného rozhodnutia v júli pre nedostatočnú starostlivosť. Od tej doby boli chlapci v strakonickom centre. V piatok 13. októbra ich navštívili ich rodičia a bratov uniesli. Policajti vyhlásili po deťoch pátranie a na rodičov následne vydali európsky zatykač.

Rodičia sa vo štvrtok večer na Slovensku prihlásili polícii. Deti sú v poriadku. Rodičia skončili v cele. Chlapci sú momentálne v detskom krízovom centre na Slovensku. "Dvojica sa po dohode s policajtmi dobrovoľne prihlásila vo štvrtok vo večerných hodinách na Slovensku a bola zadržaná pri predaní detí do tamojšieho krízového centra," povedala hovorkyňa juhočeskej polície Lenka Krausová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy