Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Reportér TV JOJ Striško z Barcelony: Katalánsko čaká dlhá noc
Zdielať na

Reportér TV JOJ Striško z Barcelony: Katalánsko čaká dlhá noc

BARCELONA / V uliciach Barcelony bolo podľa neoficiálnych informácií okolo 4000 ľudí. Na mieste je štáb televízie JOJ - Rasťo Striško a Tomáš Sabo. Sledovali, aká bola noc.

"Noc bola naoko pokojná, miestami bolo počuť výkriky ľudí, ktorí kričali, že si želajú osamostatnenie Katalánska," opisuje noc v uliciach Barcelony Rasťo Striško. Na opačnej strane stáli ľudia s vlajkou Španielska a odmietali myšlienku oddelenia. 

Napätú situáciu ale bolo cítiť. "V jednom okamihu nám poskytovali ľudia rozhovor a v druhom ich zatýkala polícia," spomína Rasťo. Polícia dokonca pristúpila aj k nim. Keď zbadali kameru, chceli, aby ju vypli. Zrejme preto, aby nemohli natočiť priebeh zásahu a zatýkania. 

​Druhý deň bol ale v uliciach zatiaľ pokoj. "Všetci očakávajú, čo sa udeje v najbližších hodinách. Zajtrajšok má byt ten kľúčový, kedy katalánsky premiér vyhlási v parlamente svoje vyjadrenia a uvidíme, či to bude zásadné pre Katalánsko." Pred budovou parlamentu už stáli novinári, čakajúci na druhý deň a najmä na rozhodnutie o ďalšom osude krajiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy