Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chlapca (4) v škôlke nevedeli upokojiť, zavreli ho na hodinu do skrine
Zdielať na

Chlapca (4) v škôlke nevedeli upokojiť, zavreli ho na hodinu do skrine

Archívna reportáž

BROMBOROUGH / V britskom mestečku došlo ku škandálnemu incidentu. Chlapec, ktorý mal zrejme poruchu správania, dostal opäť záchvat hnevu. Jeho matku do škôlky volali ako na klavír. Nebolo tomu inak ani tentokrát, až na to, že po príchode ju čakal obrovský šok. Jej malý syn bol zavretý v skrini, kde nezastaviteľne plakal.

Všetko začalo už v prvý deň v škôlke. Tridsaťročnú Tinu Yourelis zavolali, že jej syn Eli začal zúrivo biť vydávačku obedov. Tina priznala, že jej syn má problémy začleniť sa do kolektívu a dodržiavať pravidlá, ale prístup školy všetko len zhoršil.

"Má problémy s chápaním spoločenských situácii a často je preto zmätený a hnevá sa," tvrdí mladá matka. S chlapcom navštevuje aj špeciálne centrum, kde sa snaží zistiť, akú poruchu by chlapec mohol mať. Problém vyvrcholil 29. septembra, keď jej zo škôlky volali, aby sa tam bezodkladne dostavila. No to, čo ju tam čakalo, Tinu odrovnalo. "Keď som pribehla do školy, začula som krik a videla som učiteľku s nohou na dverách skladovej skrini, tak som sa ihneď spýtala, kde je môj syn," opisuje hrôzostrašnú situáciu. 

Malý Eli v skrini hystericky plakal, uvádza portál Blesk.cz. Vedenie škôlky ako vysvetlenie uviedlo, že do "upokojujúcej krabice" zavreli štvorročného chlapca, pretože si s ním nevedeli dať rady. Miestnosť nemala okná, iba zelený matrac, na ktorej Eli sedel. "Opýtala som sa, ako zamknutie môjho syna do skrine malo vyriešiť situáciu. Bol hrozne vystrašený." 

Chlapec po incidente má strach z akýchkoľvek zámkov, nechce spať sám. Škola dokonca po incidente poslala Tine list o vylúčení Eliho z ich škôlky. Nahnevaná matka to ale nechce nechať len tak. "Pôjdem s tým na súd, pretože mám pocit, že tá škola môjho syna poznamenala." 

Na Slovensku zas na chlapca zaútočil spolužiak. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy