Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Utiekli z väzenia, vykradli obchod a vrátili sa späť. Strážnici o ich úteku nevedeli
Zdielať na

Utiekli z väzenia, vykradli obchod a vrátili sa späť. Strážnici o ich úteku nevedeli

Archívna reportáž

LEXINGTON / Štyria väzni z nápravného zariadenia sa rozhodli, že si urobia tajný výlet na slobodu. Z väzenia na chvíľu utiekli, aby mohli vylúpiť neďaleký obchod a potom sa vrátili späť za mreže. Ukradnutý tovar mali vo väzení predávať väzňom.

Ako uvádza portál Novinky.cz, ďalšou zo zaujímavých skutočností je fakt, že si útek štyroch väzňov strážnici nevšimli. Usvedčili ich teda až zábery na bezpečnostných kamerách v asi kilometer vzdialenom obchode, ktorý vykradli. 

"Odcudzili cigarety, zapaľovače, mobily a ďalšie veci, ktoré sa dajú vo väzení dobre predať," prezradil policajt Robert Kirklin. Stále nedokáže uveriť tomu, že sa štyria väzni vrátili späť: "Naozaj sa chce niekto po úspešnom úteku z väzenia vrátiť? To je teda niečo, stále tomu nemôžem uveriť," prezradil. 

Vzhľadom na to, že sa páchateľom podarilo vrátiť sa späť bez povšimnutia, celý incident ihneď popreli. Priznať sa ich nedonútil ani fakt, že ich pri čine v obchode zachytili bezpečnostné kamery. "Napriek tomu, že im na záberoch nie je vidieť do tváre, páchateľov sa dá ľahko identifikovať podľa oblečenia a tašiek, ktoré sme u nich našli," popísal Kirklin. 

Šerif mississippského okresu Willie March povedal, že celý policajný tím už pracuje na zlepšení zabezpečenia areálu, aby sa podobný prípad už neopakoval. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy