Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počet obetí ničivého zemetrasenia v Mexiku stúpol na 245
Zdielať na

Počet obetí ničivého zemetrasenia v Mexiku stúpol na 245

MEXIKO CITY / V najviac postihnutých oblastiach pokračujú záchranné práce, ktoré ale sťažuje dážď. Doteraz sa podarilo z trosiek vytiahnuť najmenej 52 ľudí. Mexický prezident vyhlásil trojdňový národný smútok.

V Mexiku sa záchranári nezastavili po celú noc. Stovky z nich za pomoci vojakov a dobrovoľníkov prehľadávali trosky zničených budov v metropole Mexiko. V jednom znich objavili živého muža, ktrorého sa nakoniec podarilo vyslobodiť.

Veľké úsilie sa v týchto chvíľach sústreďuje na záchranu nezvestných detí zo zrútenej súkromnej školy. Záchránári zistili, že pod troskami je až päť školákov. S osemročnou Fridou už nadviazali osobný kontakt. Zakričala na nich, že je smädná a nemôže sa hýbať. ​V zničenej škole na juhu metropoly zomrelo 37 ľudí, vrátane 32 detí.

Tamojšie ministerstvo školstva už oznámilo, že v samotnej metropole je poškodených až 224 budov, viaceré z nich vážne. Vyslobodzovanie ranených pokračuje aj v štátoch Morelos a Puebla, ktoré boli tiež postihnuté otrasmi. Na pomoc záchranárom už vyrazili napríklad hasiči a špecialisti so psami z Chile a Panamy, záchranné tímy posiela aj Izrael.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy