Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Luxusný zámok vo Francúzsku môže byť váš za 1 euro
Zdielať na

Luxusný zámok vo Francúzsku môže byť váš za 1 euro

Archívne video

PARÍŽ / Malebný francúzsky zámok hľadá nového majiteľa. Rozľahlý a luxusný Château de Blancafort z 15. storočia sa bude dražiť v aukcii. A nový majiteľ ho teoreticky môže získať lacnejšie, než by zaplatil za pohár vína. Vyvolávacia cena je totiž jedno euro.

Château de Blancafort sa nachádza v strede Francúzska, medzi Parížom a Bourges. Samotný zámoček sa rozkladá na zhruba dvoch tisícoch metroch štvorcových a nájdete v ňom knižnicu, veľkú vinnú pivnicu a šesť spální. Komu by to bolo málo, tak rezidenciu obklopujú obrovské záhrady o rozlohe skoro 170 tisíc metrov štvorcových. Naviac len zhruba pol hodiny od zámku sa nachádza vinica Sancerre, ktorá je známa svojimi vínami odrody Sauvignon blanc.

Zámok dostavali v roku 1453 a posledných 30 rokov ho obývali nemenovaní gróf a grófka. Teraz sa ale rozhodli svoje sídlo predať v aukcii, ktorú bude 19. októbra usporadúvať aukčný dom Concierge Auctions. Odhadovaná cena je necelých 5 miliónov eur, predať by sa ale teoreticky mohol za omnoho menej. Vyvolávacia cena bola stanovená na 1 euro.

Dražili sa napríklad aj fotografie Marilyn Monroe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy