Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Nemecku sa po 250 rokoch v prírode objavil bizón. Zastrelili ho
Zdielať na

V Nemecku sa po 250 rokoch v prírode objavil bizón. Zastrelili ho

LEBUS / Po viac ako dvoch storočiach sa na nemeckých planinách objavil vzácny a prísne chránený tvor, bizón. Verejné orgány sa ale obávali, že by mohol byť hrozbou pre obyvateľov. Nariadili jeho odstrel.

Svetový fond na ochranu prírody uviedol, že miestne úrady ponesú dôsledky za nariadenie odstreliť divokého bizóna, ktorý podľa ich slov mal byť prvým voľne žijúcim v Nemecku po 250 rokoch. 

Polícia uviedla, že muž zbadal bizóna pri meste Lebus, vzdialeného asi 88 kilometrov od Berlína. Miestne úrady sa podľa ochranárov obávali, že by mohol byť hrozbou pre obyvateľov a tak ho zastrelili. "Utratenie prísne chráneného zvieraťa bez potencionálnej hrozby nebezpečenstva je trestný čin," uvádza člen Svetového fondu na ochranu prírody Christoph Heinrich. 

Podľa portálu Independent sa bizón do Nemecka mohol dostať z Poľska, kde v Národnom parku Ujście Warty tieto chránené zvieratá žijú. Ochranári tvrdia, že chybou je tiež nedostatok trénovaných profesionálov v tejto nemeckej oblasti, ktorí by vedeli, ako pristupovať k divokým zvieratám. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy