Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Boháčka zmizla pred pol rokom. Našli ju ako bezdomovkyňu na ulici
Zdielať na

Boháčka zmizla pred pol rokom. Našli ju ako bezdomovkyňu na ulici

Archívna reportáž

MILÁNO / Britskú milionárku, dedičku monarchie, hľadali pol roka. Ariane Lak, 51-ročná žena zmizla bez stopy, jej rodina však po nej neprestala pátrať. Najali si detektíva, ten sa popýtal medzi komunitou ľudí bez domova v severotalianskej metropole Miláno. A uspel.

Ariane Lak iránskeho pôvodu je údajne dedičkou monarchie Qajari a hovorí štyrmi rečami, píše portál Daily Mail. Zmizla v marci, odvtedy o nej nikto nepočul. Jej rodina si najala súkromného detektíva, bývalého policajta z Albánska. Ten sa pýtal na Ariane v uliciach Milána a ukazoval ľuďom jej fotografiu. Pár ľudí bez domova mu povedalo, že ju vídali spávať na ulici. Neskôr detektívovi prezradil jeden miestny kaderník, že sa k nemu prišla dať ostrihať, ale bola veľmi špinavá.

 Keď detektív napokon Ariane našiel, musel do Milána zavolať jej sestru, nakoľko sa javilo, že Ariane je zmätená a stratila pamäť. Údajne povedala: "Neviem to vysvetliť, možno som kdesi išla, napadli ma a okradli, padla som na zem a udrela si hlavu". Ariane spomína na uplynulé obdobie, prekvapivo, pozitívne. "Zbožňujem Miláno. Obyvatelia, okoloidúci aj dobrovoľníci mi ponúkali pomoc, ale ja som nechcela, odmietala som. Dávali mi jedlo, odmietala som. Hrabala som sa v odpadkoch, snažila sa niečo nájsť, postávala som pred reštauráciami a hotelmi, aby som niečo na jedenie zohnala," hovorí Ariane.

Ariane je manažérka v produkčnej firme, či sa k svojmu zamestnaniu vráti zatiaľ nie je jasné. 

Pozrite si archívnu reportáž o mužovi, ktorý sa stratil v Himalájach a mal obrovské šťastie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy