Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Polícia rieši upchatý záchod v banke. Niekto chcel spláchnuť tisíce
Zdielať na

Polícia rieši upchatý záchod v banke. Niekto chcel spláchnuť tisíce

Archívne video

ŽENEVA / Nad neobvyklým nálezom, ktorý našli na toaletách jednej zo ženevských bank, si teraz láme hlavu švajčiarska polícia. Záchody finančného domu a aj tri neďaleké reštaurácie totiž niekto upchal päťstoeurovými bankovkami. Celkom sa ktosi pokúsil spláchnuť okolo 100 000 eur.

"Nezaujíma nás motív, ale chceme si byť istí pôvodom peňazí,“ povedal hovorca ženevskej polície Vincent Derouand. Ani vyhadzovanie peňazí, ani upchávanie toaliet totiž nie sú vo Švajčiarsku trestným činom, dodal.

Polícia podľa Derouanda zatiaľ nemá dôvod sa domnievať, že išlo o peniaze získané trestnou činnosťou. V hľadáčiku už má dve osoby, bližšie informácie o nich ale nepovedala. Ich právnik podľa polície uhradil reštauráciám náklady na opätovné zapojenie toaliet. 

Podľa miestneho denníka Tribune de Genéve ako prvý upchatý záchod bankovkami objavili v banke UBS vo finančnej štvrti Ženevy. Tri neďaleké reštaurácie zistili rovnakú spúšť o niekoľko dní neskôr. Incident sa stal v máji, polícia o tom informovala až teraz.

Peniaze vylovené z toaliet polícia zatiaľ zabavila. Kto ich po skončení vyšetrovania dostane, zatiaľ nie je jasné.

Aj na Slovensku hádžu ľudia do záchodu rôzne veci. Peniaze to síce nie sú, ale tiež ide o kuriozity. Pozrite sa v priloženej reportáži. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy