Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Brutalita v nemocnici. Strážnik napadol zdravotnú sestru
Zdielať na

Brutalita v nemocnici. Strážnik napadol zdravotnú sestru

UTAH / Vlnu pobúrenia vyvolali zábery z policajného zásahu v nemocnici v americkom Utahu. Strážcovia zákona tam prišli s vodičom kamióna, ktorý sa ťažko zranil po kolízii s cestným pirátom. Muž nebol z ničoho podozrivý, no policajt aj tak veľmi dôrazne žiadal sestričku, aby mu odobrala krv.

Šokujúci prípad policajnej brutality. Takto komentujú konanie strážnika v americkom Salt Lake City zamestnanci nemocnice. K incidentu došlo, keď policajt prišiel na miestnu kliniku s mužom v bezvedomí a žiadal od zdravotnej sestry, aby mu zobrala krv. Tá to odmietla. Policajt sa jej následne začal vyhrážať.

Žena mu potom ukázala predpis nemocnice, že bez súhlasu pacienta alebo príkazu na zatknutie, nemôže krv zobrať. To policajta ešte viac popudilo. Vystrašenú sestričku začal tlačiť von a nakoniec jej nasadil na ruky želiezka. Žena sa bránila a kričala o pomoc, no policajt ju naložil do policajného auta. Kontroverzný zásah zachytili kamery pripevnené na uniforme prítomných strážnikov. Po niekoľkých minútach sestričku prepustili bez toho, aby proti nej vzniesli obvinenie.

Zdravotná sestra pripomína, že krv je vlastníctvom pacienta. Policajná akcia pobúrila verejnosť, kritikou nešetrila ani starostka. "Je to úplne neprijateľné, pani Wubbels som sa osobne ospravedlnila za to, čím si musela prejsť." V súčasnosti prebieha vyšetrovanie zásahu policajta. Toho už dočasne postavili mimo službu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy