Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V rakúskych Alpách prišlo o život päť horolezcov, šiesty je ťažko zranený
Zdielať na

V rakúskych Alpách prišlo o život päť horolezcov, šiesty je ťažko zranený

Archívna reportáž

KRIMML / K tragickej udalosti došlo v nedeľu v rakúskych Alpách. O život tam prišlo päť horolezcov. Oblasť prehľadávalo so záchranármi aj päť vrtuľníkov. K smrteľným nehodám horolezcov prišlo aj v Alpách v Taliansku.

V rakúskych Alpách zomrelo v nedeľu päť horolezcov, potvrdil šéf záchranných služieb Anton Voithofer. O život prišli pri nehode na vrchu Gabler, ktorý sa nachádza v pohorí východne od Innsbrucku vo výške 3283 metrov nad morom.

Pätica bola súčasťou šesťčlennej skupiny, šiesty člen bol spočiatku nezvestný. Podľa posledných informácii ho našli vo vážno stave. Zrejme išlo o skupinu horolezcov na jednom lane, ktorá sa zrútila. Jedeného z nich identifikovali ako 34-ročného nemeckého občana a je predpoklad, že celú skupinu tvorili Nemci. 

K smrteľným nehodám došlo aj v talianskych Alpách, kde o život prišli traja Taliani. Dvaja z nich boli v skupine deviatich horolezcov a zomreli po tom, ako spadli do trhliny v ľadovci v národnom parku Adamello Brenta. Príčina ich pádu zatiaľ nie je známa. O život prišiel v máji aj slovenský horolezec Vlado Štrba, keď sa pokúšal zdolať najvyšší vrch sveta, Mont Everest. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy