Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jeho fotka obletela svet. Polícia potvrdila, že chlapec (7) je ďalšou obeťou útoku v Barcelone
Zdielať na

Jeho fotka obletela svet. Polícia potvrdila, že chlapec (7) je ďalšou obeťou útoku v Barcelone

BARCELONA / Štvrtkový teroristický útok má na svojom zozname ďalšiu obeť. Je ňou iba sedemročný Austrálčan Julian Cadman, ktorý bol doteraz nezvestný. Jeho identitu potvrdil až jeho otec.

Julianova matka bola pri útoku zranená a stále je v nemocnici. Napriek tomu, že je jej stav vážny, je mimo ohrozenia života. So synom prišli do Barcelony na svadbu, jej manžel musel ostať v Sydney pre pracovné povinnosti.

Chlapca, ktorý má aj britské občianstvo, identifikoval otec Andrew. Ten v nedeľu ráno priletel do Barcelony z Dubaja. Z letiska ho potom odviezlo auto austrálskeho veľvyslanectva. Ešte v sobotu sa pritom objavila správa, že by Julian mohol byť živý, pretože ho polícia podľa niektorých médií našla v nemocnici. Polícia ale túto správu poprela.

Ihneď po útoku fotografie zachytávajú britského turistu Harryho Athwala, ako sa skláňa nad chlapcovým telom. Julian mal viditeľné zlomeniny a nemal pulz. Athwal ignoroval výzvy policajtov, aby odstúpil.  "Položil som mu ruku na chrbát a vedel som, že už nežije. Hladil som ho po vlasoch a zostal som pri ňom. Nechcel som to dieťa zanechať uprostred cesty," povedal Athwal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy