Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Lietadlo muselo núdzovo pristáť. Krúpy zasiahli čelné sklo
Zdielať na

Lietadlo muselo núdzovo pristáť. Krúpy zasiahli čelné sklo

Archívna reportáž

ISTANBUL / Turecké lietadlo bolo vo štvrtok nútené v oblasti Istanbulu núdzovo pristáť pre poškodenie. Začali ho totiž "bombardovať" krúpy o veľkosti golfových loptičiek. Tie spôsobili v celom meste značné škody a podľa webu Mirror.uk zranili najmenej dve osoby.

Krúpy stlačili lietadlu tureckej spoločnosti Atlas Global Airlines prednú časť. Poškodené boli aj okná pilotnej kabínyZ dôvodu extrémneho počasia bola prerušená prevádzku tiež na celom Atatürkovom letisku.

Lietadlo priletelo z Charkova a z Istanbulu malo pokračovať na severocyperské letisko Ercan. Krátko po vzlete sa ale dostalo do búrky. Po zásahu a poškodení krúpami sa posádka kapitána Oleksandra Akapova rozhodla vrátiť na istanbulské letisko. Stroj pristával naklonený, aby pilot mohol sledovať dráhu aspoň bočným okienkom, píše portál mirror.co.uk.

Počasie potrápilo celú tureckú metropolu. Ulice zaplavili prúdy bahnitej vody, doprava kolabovala aj pre popadaná stromyPočas búrky boli zranení najmenej dvaja ľudia. Došlo k tomu na miestnom arménskom cintoríne, kde sa zrútila vplyvom počasia časť múru. Silný víchor dokázal prevrátiť aj žeriav, ktorý dopadol na barely s ropou, ktoré sa vznietili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy