Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena volala na záchranku. Do tváre sa jej zahryzol veľhad kráľovský
Zdielať na

Žena volala na záchranku. Do tváre sa jej zahryzol veľhad kráľovský

Archívna reportáž

OHIO / Hasiči zasahovali pri kurióznom prípade. Po tom, čo obdržali na smrť vydesený telefonát ženy, ktorá prosila o pomoc, vybrali sa k nej domov. Do tváre sa jej zahryzol had a nie hocijaký. Bol to takmer dvojmetrový veľhad kráľovský.

"Pani, čo sa vám stalo? Vravíte že had sa vám zahryzol do tváre," takýto telefonát mala miestna záchranná služba. Vystrašená žena im zavolala s tým, že 1,6 metrov dlhý had sa okolo nej omotal a zahryzol sa do jej nosa. Záchranka okamžite vyrazila k jej domu, kde našli 45-ročnú ženu ležať na príjazdovej ceste s hadom okolo krku. 

Podľa veliteľa zásahu Tima Carda museli veľhadovi odrezať hlavu, pretože nechcel zovretie povoliť. "Všade naokolo je veľa krvi," kričala do telefónu. Záchranári sa s takýmto prípadom ešte nestretli. Žena, ktorá sama vlastní 11 hadov, musela byť načas hospitalizovaná, ale neutrpela životu ohrozujúce zranenia. Informuje o prípade britký portál BBC.

Veľhad kráľovský zabíja svoje obete tým, že ich zovrie tak silno, až zastaví prísun krvi a kyslíka do ich orgánov. Prípady, kedy toto zviera našli ľudia pri svojich domoch, sú aj na Slovensku. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy