Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zobudil sa na nepríjemný zvuk, keď sa mu do hlavy zahryzol medveď
Zdielať na

Zobudil sa na nepríjemný zvuk, keď sa mu do hlavy zahryzol medveď

COLORADO / O veľkom šťastí môže hovoriť 19-ročný mladík, ktorého zo spánku prebral praskavý zvuk, hneď na to prišla vlna neuveriteľnej bolesti. Keď sa zorientoval so zdesením si uvedomil, že mu hlavu obhrýza veľký medveď čierny.

Dylan bol na letnom tábore Glacier View Ranch v americkom Colorade. K incidentu došlo v nedeľu okolo štvrtej hodine ráno. Spočiatku si myslel, že sa mu iba sníva. Keď sa ale prebudil, cítil obrovskú bolesť v oblasti hlavy. Medveď sa ho snažil z kempu odtiahnuť preč, uviedla Jennifer Churchill, hovorkyňa parku Colorado Parks & Wildlife. 

"Ten nepríjemný zvuk boli zrejme jeho zuby, keď narazili na kosť mojej lebky. Zovrel ma..a potiahol. Potom sa zahryzol do zadnej časti mojej hlavy a potiahol," povedal pre CNN. Zviera odtiahlo mladíka asi tri metre, kým ho nevystrašili ďalší zamestnanci tábora. "Keď ma ťahal, mal som pocit, že to trvalo večnosť," spomína na hrozný zážitok. Našťastie medveďa vyrušili včas a Dylan obišiel iba s ranami na hlave, ktoré mu ošetrili v nemocnici v Boulder. 

https://twitter.com/AmandaDTV/status/884113985737441280

Napriek tomu, že čierne medvede nezvyknú byť veľmi agresívne a útočia len zriedka, bude tento medveď z parku odstránený, informovala média Churchill. 

https://twitter.com/AmandaDTV/status/884113475676405760

Súvisiace články

Najčítanejšie správy