Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Šteňa našli v desivom stave. Museli mu amputovať nohy a chvost
Zdielať na

Šteňa našli v desivom stave. Museli mu amputovať nohy a chvost

OSTRAVA / Veľký šok a zdesenie zažila jedna z firiem, keď vo svojom areáli našli ležať asi päťmesačné šteniatko jazvečíka. Malá fenka mala do krvi zdevastované obe pravé labky a chvost, ktoré jej neskôr museli amputovať. Pri jej stave sa ale nemohla do areálu dostať po svojich.

Šteňa jazvečíka našla náhodou zamestnankyňa ostravskej firmy. Okamžite kontaktovala neziskovú organizáciu s prosbou o pomoc. Tí zhodou okolností mali v okolí pracovníčku. "Erika mi zavolala, či jej môžem pomôcť. Okamžite sme s priateľom vyrazili do Ostravy, tam sme fenku naložili k nám do auta a šli do Frýdku-Místku na kliniku Lískovka," povedala Martina Anlaufová, členka organizácia Galgo. 

Fenka by sa pritom do areálu nemohla nijako sama dostať, keďže nebola schopná pohybu. "Po príchode na kliniku fenku stabilizovali, neskôr upokojili a zröntgenovali," ďalej opisuje záchrannú akciu Anlaufová. Na sále potom malého jazvečíka asi dve hodiny operovali, pričom fenka prišla o labky na pravej strane a chvost. Napriek ťažkým zraneniam bolo vidieť, že má psík chuť žiť. 

Lekári ale nedokázali presne určiť, ako k poraneniu prišlo, uvádza portál Blesk.cz. Nasledovať budú rozhodujúce dva dni, počas ktorých sa uvidí, či má šancu prežiť. Záchranári fenke už aj vybrali meno, bude sa volať "Nádej". 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy