Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalší požiar v Chorvátsku. Horí pri historickom meste Trogir
Zdielať na

Ďalší požiar v Chorvátsku. Horí pri historickom meste Trogir

TROGIR / Neuplynuli ani dva týždne od požiarov pri chorvátskej Makarskej a Tučepi a je tu ďalšia nepríjemná informácia pre turistov smerujúcich k Jadranu. Cez víkend sa rozhorelo aj pri historickom meste Trogir, ktoré je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Prvé ohne sa rozhoreli už v piatok a pre silný vietor sa ich nepodarilo dostať pod kontrolu. Komplikovaná situácia je najmä v mestečku Plano pri Trogire, čo je vlastne kopec nad letiskom v Splite.

"Je uzavretá cesta od Trogiru do vnútrozemia, magistrála je úplne priechodná, jedine na letisku Split sú meškania lietadiel, keďže je tam dym," uvádza chorvátsky touroperátor Stanko Delić.

Slovenka Katka Ninčević, ktorá žije neďaleko miesta, kde je požiar hovorí: "Zatiaľ nie sú vydané špeciálne upozornenia. Požiar je ešte relatívne ďaleko od domov, ešte stále to neprišlo tak blízko k domom, ale silný vieto fúka od severu. Komplikuje to  požiarnikom prácu a je možné, že sa požiar dostane až k domom."

Podľa najnovších informácií požiar hasia tri lietadlá a pripravené zasiahnuť aj sanitky. Ohrození nie sú ľudia ani obývané miesta. Slovenská polícia nemá zatiaľ žiadne informácie o tom, že by mal byť v okolí Trogiru nejaký požiar. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy