Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hasiči obrovské požiare v Chorvátsku dostali pod kontrolu
Zdielať na

Hasiči obrovské požiare v Chorvátsku dostali pod kontrolu

MAKARSKA RIVIÉRA / Hasiči z Makarskej riviéry sú pre domácich hrdinovia. Od nedele bojovali s obrovskými požiarmi na takmer 400 hektároch v prírodnom parku a okolí. Situáciu komplikoval hlavne silný vietor "Bura". Ten už utíchol a hasiči dostali požiar pod kontrolu.

V Podgore zhorelo približne 200 hektárov porastu aj borovicový les. Nad obľúbenou destináciou Tučepi zhorelo približne 170 hektárov borovicového lesa. Lietadlá spolu s hasičmi sú pre istotu stále v pohotovosti pripravení na zásah. "Aktuálne je požiar úplne pod kontrolou. Hasiči hasia už len tlejúce miesta na Biokove v neprípustnom teréne. Škody zatiaľ nie sú známe," povedal riaditeľ parku Biokovo Velimir Vidak Buljan. Park v utorok opäť otvorili pre verejnosť a turistov.

Primátor mesta Makarska hovorí, že situácia je už bezpečná a turisti sa nemusia ničoho obávať a sú v Chorvátsku vítaní. "Niektorí turisti boli evakukovaní, ale už je všetko v poriadku. Nikto pri požiaroch nezomrel a to je hlavné. Všetci turisti sú u nás vítaní a pozývam všetkých Slovkákov, aby si prišli oddýchnuť," povedal starosta mesta Makarska Jure Brkan.

Reportérka Iveta Krupová sa z Makarskej prihlási s najnovšími informáciami aj v novinách o 19:30

Súvisiace články

Najčítanejšie správy