Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majiteľ nechal psa v rozpálenom aute, pomáhali strážnici
Zdielať na

Majiteľ nechal psa v rozpálenom aute, pomáhali strážnici

Archívne video

ČESKÉ BUDĚJOVICE / Neznesiteľné teplo musel v stredu v Českých Budějoviciach znášať nemecký ovčiak, ktorého pán nechal zatvoreného v aute len s ľahko stiahnutými oknami. Trpiaceho psa si našťastie všimol okoloidúci a privolal strážnikov, ktorí zvieraťu pomohli von z auta.

Muž nechal psa zavretého v aute krátko pred poludním na Hroznovej ulici v centre mesta. V dobu sa teploty na ulici šplhali k 30 stupňom Celzia, a vo vozidle tak mohla byť dvojnásobná teplota. Psa si všimol okoloidúci a privolal strážnikov. Na miesto ihneď vyrazila hliadka určená k odchytu zvierat. "Pri príchode pes javil známky dehydratácie, apatie a veľmi zrýchlene dýchal. V aute bolo síce pootvorené okienko, ale v týchto prípadoch toto opatrenie nie je príliš efektívne," uviedol hovorca českobudějovickej mestskej polície českému portálu iDnes.cz David Štýfal.

Majiteľa vozidla sa nepodarilo zistiť, a tak strážnici psa pod dohľadom polície oslobodili cez odomknutý kufor.

Následne ho previezli do mestského útulku, kde sa o neho postarali jeho pracovníci. "Majiteľa psa sa neskôr podarilo vypátrať a psa mu vrátili. Sedemdesiatštyriročný muž je podozrivý zo spáchania priestupku proti zákonu na ochranu zvierat proti týraniu,"dodal hovorca. Senior svoje počínanie preto bude musieť vysvetľovať správnemu orgánu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy