Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poľské Blair Witch: Les, kde miznú ľudia
Zdielať na

Poľské Blair Witch: Les, kde miznú ľudia

WITKOVCE / Za mysterióznymi príbehmi netreba ísť ďaleko. Naši susedia v Poľsku majú jeden unikátny, ktorý pripomína dej filmu Blair Witch, v ktorom za záhadných okolností v lese zmizla skupina mladých ľudí. To isté sa stalo aj vo Witkovickom lese pod Krakowom. Po študentoch ostal iba fotoaparát s desivými fotkami.

V roku 2001 sa v tomto poľskom lese stratila skupinka deviatich študentov. Odvtedy patrí toto miesto medzi jedno z najzáhadnejších v celom Poľsku.

Po mladých študentoch sa akoby zľahla zem. Až o niekoľko mesiacov neskôr našli ich kamaráti fotoaparát s fotkami, ktoré ich vydesili. "Hovorí sa, že študenti sa tam vyvraždili navzájom, sú z toho aj fotky. Do jedného z nich asi niečo vstúpilo a postupne to prechádzalo z jedného na druhého," hovorí miestna obyvateľka. 

Temná minulosť

Záhadný les pri Witkoviciach má pritom svoju ponurú históriu. V 18 storočí, tam vyhorela dedina. Jej obyvatelia údajne bojovali so sektármi. "Táto legenda by mala hovoriť o tom, že to bolo následkom boja obyvateľov s nejakou skupinou sektárov, ktorí si postavili v lese svätyňu a začalo dochádzať k rôznym nadprirodzeným úkazom," opisoval historické udalosti spisovateľ Miloš Jesenský.

Polícia už prípad nevyšetruje. Niektorí miestni ľudia a k udalostiam báli vyjadrovať. Možno ide len o legendu, jedno je ale isté, prípad nie je dodnes objasnený. "Boli tu rôzni vyšetrovatelia, mali rôzne vybavenie, dokonca aj radary, a nič nenašli," povedala miestna obyvateľka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy