Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ruská špionážna loď sa zrazila s iným plavidlom, po nehode sa potopila
Zdielať na

Ruská špionážna loď sa zrazila s iným plavidlom, po nehode sa potopila

MOSKVA, ANKARA / Výzvedná loď ruskej armády sa vo štvrtok zrazila s iným plavidlom v Čiernom mori, asi 40 kilometrov severozápadne od Bosporského prielivu. S odvolaním sa na informáciu ruského ministerstva obrany to oznámila agentúra Interfax. Havarovaná ruská loď sa po nehode potopila. Všetkých 78 členov posádky zachránila turecká pobrežná hliadka.

Výzvedná loď Liman, ktorá je súčasťou ruskej Čiernomorskej flotily, sa zrazila s obchodným plavidlom plávajúcim pod vlajkou afrického Toga, uviedla agentúra Reuters. 

Ruská loď mala po nehode poškodený trup a potopila sa aj napriek snahe posádky udržať ju na hladine. Obchodná loď prevážala hospodárske zvieratá, napísala na svojom webe britská televízia BBC.

Evakuácia

Turecká pobrežná záchranná služba oznámila, že z havarovaného plavidla evakuovali všetkých 78 členov posádky. Agentúra Reuters najprv uviedla informáciu, že po havárii bolo nezvestných 15 členov ruskej posádky.

Loď podľa ruských médií začiatkom roka pôsobila v Stredozemnom mori, kde "plnila úlohy v rámci stáleho operatívneho zoskupenia ruského námorníctva". Na východe Stredomoria udržuje Rusko v súvislosti s konfliktom v Sýrii flotilu bojových plavidiel, ktoré podporujú operácie ruského letectva na sýrskom bojisku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy