Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž sa postavil do koľajiska. Rušňovodič už zrážke nedokázal zabrániť
Zdielať na

Muž sa postavil do koľajiska. Rušňovodič už zrážke nedokázal zabrániť

BEŠEŇOVÁ – V skorých ranných hodinách dnes na železničnej trase v obci Bešeňová vyhasol život 49-ročného muža. Ten sa podľa všetkého rozhodol spáchať samovraždu. Blízkym nechal list na rozlúčku.

V obci Bešeňová (okres Ružomberok) na železničnej trase dnes v skorých ranných hodinách vyhasol život 49-ročného muža. Ten sa podľa rušňovodiča postavil do koľajiska pred prichádzajúci vlak. Jeho zranenia neboli zlúčiteľné so životom.

Smrteľná nehoda ochromila vlakovú dopravu v Bešeňovej krátko po piatej hodine ráno. Nákladný vlak smeroval z Liptovského Mikuláša do Ružomberka. Muž v tmavom oblečení vošiel do koľajiska na hrádzi pri Bešeňovej a k prichádzajúcej vlakovej súprave sa otočil chrbtom. 

"34-ročný rušňovodič nákladného vlaku spoyoroval medyi železničnými stanicami Ružomberok a Liptovský Mikuláš pri obci Bešeňová, v koľajisku osobu. Ihneď použil rýchločinné brzdenie, ale pre krátku vzdialenosť už nedokázal zrážke s osobou zabrániť," povedal Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Pri nebohom našli policajti doklady, podľa ktorých ide o 49-ročného Michala pochádzajúceho z neďalekej obce. Podľa informácií sa sám rozhodol ukončiť svoj život a blízkym zanechal aj list na rozlúčku. 

Vlaky v tomto úseku nepremávali viac ako dve hodiny, v opačnom smere jazdili, avšak s rýchlostnými obmedzeniami. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Ďalšie okolnosti prípadu preveruje Oddelenie železničnej polície Policajného zboru Vrútky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy