Skoro jasno
21°
Bratislava
Chlapec skočil z 10. pochodia s dáždnikom. Inšpirovala ho rozprávka
Zdielať na

Chlapec skočil z 10. pochodia s dáždnikom. Inšpirovala ho rozprávka

Archívne video

KUNSHAN / Chlapec vyskočil z okna na desiatom poschodí len s rozprestretým dáždnikom. Na zem dopadol veľmi tvrdo, záchranka ho previezla do nemocnice s vážnymi poraneniami.

Rodičia nechali 7-ročného chlapca doma samého, verili, že ho zabavia rozprávky, píše denník Daily Mail. Jedna z nich ho inšpirovala natoľko, že chcel svoju obľúbenú postavičku napodobiť. Vzal si dáždnik a vyskočil z okna dúfajúc, že rovnako ako v rozprávke, aj on mäkko pristane. Pád však bol tvrdý a chlapca bojujúceho o život previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Jeho matka na mieste nehody skolabovala, policajnému vyšetrovaniu sa však nevyhne.

To, že chlapec prežil, je takmer zázrak. Byt sa nachádza na 10. poschodí, ide teda o výšku zhruba 25 metrov nad zemou. Jeho tvrdý dopad spomalil stĺp s vedením, o ktorý chlapec zavadil predtým, ako dopadol na zem priamo pred kaderníctvom.

K veľmi podobne nehode prišlo v marci v inom čínskom meste, keď z okna bytu na 11. poschodí vyskočilo 5-ročné dievčatko po tom, čo pozeralo rozprávku a chcelo napodobiť postavičku. Utrpela vážne poranenia.

Pozrite si archívnu reportáž o úrazoch detí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy