Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík sa priznal k pokusu o vraždu pápeža Františka
Zdielať na

Mladík sa priznal k pokusu o vraždu pápeža Františka

PHILADELPHIA / Tínedžer z New Jersey spriadal plán ako spáchať atentát na pápeža Františka pri jeho návšteve Philadephie v roku 2015, uviedol federálny prokurátor. Mladík sa k plánom priznal.

Iba 17-ročný Santos Colon z mesta Lindenwold priznal vinu a spoluúčasť pri napomáhaní teroristom. Za tento čin ho súdili ako dospelého človeka a odsedí si trest 15 rokov vo väzení a to v plnom rozsahu. Rozhodol o tom súd v pondelok, píše britský Daily Mail.

"Colon plánoval útok počas dvoch mesiacov pred návštevou pápeža Františka v septembri 2015," komentuje federálny prokurátor.

Mladík si najal na útok snipera, ktorý mal pápeža zastreliť. Nevedel, že ide o agenta FBI v utajení. Súčasťou tiež malo byť odpálenie bomby poblíž v dave. FBI zadržala Colona pred plánovaným útokom.

Dôvod, prečo bol cieľom pápež František, federálny prokurátor neuviedol. Zatiaľ je to v procese vyšetrovania. Pápež František navštívil Philadelphiu v septembri 2015. Pri tejto príležitosti slúžil omšu na námestí Benjamina Franklina. V ten deň sa tam zhromaždilo niekoľko tisíc veriacich.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy