Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Matka s dvoma deťmi sa utopila
Zdielať na

Matka s dvoma deťmi sa utopila

SYDNEY / Záplavy v Austrálii, ktoré spôsobil cyklón Debbie, si vyžiadali ďalšie tri obete. Matka a jej dve deti sa utopili, keď ich auto pohltili záplavové vody. Počet obetí cyklónu, ktorý pred týždňom udrel na austrálske východné pobrežie, vzrástol na šesť.

Cyklón Debbie zasiahol Austráliu minulý utorok. Sprevádzal ho vietor s rýchlosťou 260 kilometrov za hodinu a silné dažde. Najhoršie sú na tom štáty Queensland a Nový Južný Wales. Oba vyhlásili najvyšší stav núdze. 

Živel spôsobil rozsiahle výpadky dodávok elektriny. Po týždni zostáva v Austrálii bez prúdu viac ako 20 tisíc domácností. 

Policajti v utorok našli telá troch nových obetí - jednu ženu, jej syna a dcéru. Tí zahynuli, keď sa ich auto potopilo v rozvodnenej rieke Tweed v štáte Nový Južný Wales. Ďalšiemu dieťaťu, osemročnej dcére utopenej ženy, sa podarilo z auta včas ujsť a dobehnúť k najbližšiemu domu pre pomoc. Zvyšok rodiny sa aj napriek snahe miestnych obyvateľov nepodarilo zachrániť. 

https://twitter.com/NickShera/status/847661487204089857

Austrálske úrady varujú, že voda v niektorých riekach naďalej stúpa a bude kulminovať až vo štvrtok. Je preto možné očakávať ďalšie záplavy a prípadnú evakuáciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy