Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ozbrojený muž v Paríži zajal rukojemníkov, utiekol pred policajným komandom
Zdielať na

Ozbrojený muž v Paríži zajal rukojemníkov, utiekol pred policajným komandom

Zdroj: Twitter/Le Globe

PARÍŽ / Neznámy páchateľ prepadol v piatok sídlo cestovnej kancelárie v Paríži. Podľa francúzskej polície muž vyzbrojený zrejme pištoľou držal najmenej šesť rukojemníkov, uviedla agentúra AFP. Ešte pred zásahom policajného komanda muž z miesta ušiel a policajti po ňom teraz pátrajú. Nikomu zo zadržiavaných sa nič nestalo. Parížska policajná prefektúra od počiatku incident hodnotila ako lúpežné prepadnutie, a nie ako teroristický čin.

Incident sa odohrával na Massénovom bulvári v 13. parížskom obvode, ktorý sa nachádza na južnom okraji mesta, píše sa v tweete policajnej prefektúry.

"Ozbrojená lúpež, bulvár Massena v Paríži: operácia Brigády pre pátranie a zásah (BRI) bola ukončená. Vyšlo šesť osôb. Lupič nebol na mieste," uviedla na internetovej sociálnej sieti parížska policajná prefektúra. Iné zdroje informovali o siedmich rukojemníkov, ktorí "vyšli bez úhony".

Podľa serveru denníka Le Figaro vyšli rukojemníci z cestovnej kancelárie až po tom, čo do budovy vstúpili policajti. "V budove sú dve podlažia - na prízemí a v suteréne. Prítomní zamestnanci mali strach, že je lupič stále na mieste, čo sa ale nepotvrdilo. Polícia zasiahla a všetkých rukojemníkov vyslobodila," povedal novinárom starosta 13. parížskeho obvodu Jerome Coumet, kde k incidentu došlo. "Lupič nebol ešte zadržaný," dodal.

Bezpečnostné sily okolie kancelárie v južnej časti metropoly počas incidentu uzavreli a vyzvali vodičov, aby sa oblasti vyhýbali. Políciu zalarmovala žena prítomná v budove. Cestovná kancelária už bola v minulosti cieľom lúpežného prepadnutia.

Podľa agentúry Reuters kancelária slúžila najmä pre zákazníkov z Ázie, ktorí tam uskutočňovali transakcie v peňažnej hotovosti.

Vo Francúzsku sú podobné incidenty vnímané veľmi citlivo od teroristických útokov, pri ktorých zahynuli stovky ľudí. V krajine naďalej trvá výnimočný stav.

Osamotený muž prišiel do cestovnej agentúry Asieland o pol siedmej večer. Le Figaro dodáva, že tá istá kancelária sa už v minulosti stala terčom ozbrojenej lúpeže.

Zásah sa skončil už po deviatej večer. Polícia na Twittri uviedla, že oslobodila šesť ľudí, no páchateľ medzi nimi nebol.

https://twitter.com/prefpolice/status/804774238519459841

Na mieste zasahovali ozbrojené policajné zložky. Okolité ulice uzavreli a boli pre verejnosť neprejazdné.

https://twitter.com/avanconia/status/804772982732259328

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy