Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cez víkend bude snežiť a mrznúť. Teploty klesnú až na -19°C
Zdielať na

Cez víkend bude snežiť a mrznúť. Teploty klesnú až na -19°C

SLOVENSKO / Cez naše územie sa v piatok presúval ďalej na juhovýchod studený front. Ten prinášal so sebou silný vietor, v nárazoch v nížinách krajiny až viac ako 90 kilometrov za hodinu, na horách až silná víchrica. Na severe a východe aj snežilo a vietor spolu so snehom spôsobovali problémy na cestách.

"Situácia počas víkendu bude už pokojnejšia, aj keď nie hneď," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

V sobotu sa pripravme na polooblačnú, na severe a východe až oblačnú oblohu a tu aj na mnohých miestach bude snežiť. V noci teplota poklesne na -2 až -8°C, vzduch sa cez deň zohreje na 0 až 5, na severe ale zostane celodenný mráz, od -4 do 0°C. V noci vietor ešte s nárazmi do 55 kilometrov za hodinu, cez deň bude slabnúť.

Nedeľa bude slnečná, na severe v priebehu dňa prechodne zväčšená oblačnosť s ojedinelými snehovými prehánkami. Utíšenie vetra, vyjasnenie a snehová pokrývka v severnej časti krajiny spôsobia, že nočná teplota v nedeľu bude klesať poriadne hlboko.

Počítajte s intervalom od -6 do -13°C, v dolinách a kotlinách pri snehovej pokrývke od -14 do -19°C. To už môže na niektorých lokalitách prepisovať dlhodobé teplotné rekordy. Cez deň počítajte s intervalom od -1 do 4, na severe od -5 do -1°C. Vietor už iba slabý.

Pondelok bude veľmi podobný, slnečný, nad ránom mrazivý, cez deň od -2 do 4°C. "Vyzerá to tak, že budúci týždeň prinesie pravú nefalšovanú zimu. Na severe sneh a poriadny mráz aj v noci a aj cez deň, na juhu síce bez snehu, ale s mrazom v noci a s teplotou slabo nad nulou cez deň," uviedla Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy