Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Donalda Trumpa z pódia vyhnala ochranka, o chvíľu sa ale vrátil
Zdielať na

Donalda Trumpa z pódia vyhnala ochranka, o chvíľu sa ale vrátil

Zdroj: SITA

WASHINGTON / Ochranka republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa ho počas predvolebného prejavu v Nevade rýchlo evakuovala z pódia. Krátko na to sa ukázalo, že išlo zrejme o falošný poplach. Trump sa po chvíli na pódium vrátil a svoj prejav dokončil.

Na záberoch americkej televízie NBC bolo vidieť, ako dva bodyguardi Trumpa rýchlo odvádzajú za plentu a pritom ho kryjú svojimi telami. Ďalší členovia ochranky zoskočili do publika, kde razom vznikla panika. Potom bolo vidieť, ako ochranka odvádza z davu jedného muža s rukami za chrbtom. 

Niekoľko minút nato sa ale Trump pred svojich voličov vrátil. "Nikto nehovoril, že to pre nás bude ľahké. Ale nikto nás nezastaví," vyhlásil Trump po návrate na pódium na mítingu v meste Reno a poďakoval ochranke. 

Zbraň

Neskôr polícia uviedla, že incident vyvolal niekto z prednej časti publika, keď zvolal "zbraň". Polícia ale nakoniec na mieste žiadnu zbraň medzi ľuďmi nenašla. "Incident vyšetruje tajná služba a polícia mesta Reno," uviedla vo vyhlásení tajná služba. 

​Trump prišiel agitovať pred utorkovými voľbami do Nevady, ktorá je jedným z niekoľkých štátov, v ktorých sú šance oboch prezidentksých kandidátov vyrovnané. Aj v Rene pokračoval Trump v útokoch na svoju demokratickú konkurentku Hillary Clinton. Povedal o nej okrem iného, že sa musí objavovať po boku celebrít, inak by na jej mítingy nikto neprišiel. Hillary Clinton v sobotu večer podporila vo Philadephii speváčka Kety Perry. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy