Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Študenti zachraňovali počas tajfúnu portréty Kima, zahynuli
Zdielať na

Študenti zachraňovali počas tajfúnu portréty Kima, zahynuli

Zdroj: Profimedia

PCHJONGJANG / Ešte v druhej polovici augusta zasiahol severnú časť Severnej Kórei tajfún Lionrock, pri ktorom zahynulo 133 ľudí a ďalších 400 je doteraz nezvestných a podľa všetkého aj mŕtvych. Medzi nimi má byť aj sedem učiteľov a šesť študentov jednej školy, ktorí počas povodne museli zachraňovať portréty diktátorskej rodiny Kimovcov.

Pri katastrofe, ktorá postihla predovšetkým severokórejskú provinciu Hamgyong, prišlo okrem iného o domov aj 70 tisíc ľudí.

Podľa zahraničných humanitárnych organizácií, ktoré dodnes pracujú na mieste pohromy, došlo počas prírodnej katastrofy i k zneužitiu moci, ktorá pripravila o život veľké množstvo ľudí.

Najskôr portréty, potom životy

Podľa tejto správy sa sedem učiteľov a šesť študentov strednej školy Songhak pri meste Hoeryŏng utopilo, keď museli zachraňovať fotografické portréty a obrazy svojich vodcov.

​Išlo o obrazy diktátorskej dynastie Kimovcov, konkrétne súčasného vodcu Kim Čong-una, jeho otca Kim Čong-ila a jeho starého otca Kim Ir-sena.

Profimedia

​Zamestnancom školy a študentom nariadili, aby najskôr zachránili všetko, čo sa týka politikov krajiny a až potom sa mali starať o ostatné. Pri pokuse zachrániť obrazy a portréty sa ale utopili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy