Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Londýne útočil muž, zabil jednu ženu a ďalších piatich ľudí zranil
Zdielať na

V Londýne útočil muž, zabil jednu ženu a ďalších piatich ľudí zranil

LONDÝN / Američanka vo veku približne 60 rokov prišla o život a niekoľko ďalších osôb utrpelo zranenia pri útoku 19-ročného Nóra pôvodom zo Somálska ozbrojeného nožom, ku ktorému došlo v centre Londýna v stredu neskoro večer. Útočníka polícia zneškodnila paralyzérom. Informovali o tom miestne médiá.

Denník Guardian na svojej internetovej stránke uvádza, že zranených bolo šesť, podľa BBC toto číslo zahŕňa aj ženu, ktorú sa už záchranárom na mieste činu nepodarilo oživiť.

Zrejme nebol terorista

Zásadnú úlohu pri podľa všetkého spontánnom útoku zohralo mužovo duševné zdravie, oznámil zástupca londýnskej polície. Vyšetrovatelia podľa neho u údajného páchateľa nezistili žiadne známky radikalizácie a nič nenasvedčuje tomu žeby mal čin teroristické pozadie. Mladíka zatkli a je vo väzbe. 

Policajti prijali oznámenie o útoku o 22:33 miestneho času. Následne na námestí Russell Square, kde sa útok odohral, objavili spolu so záchranármi šiestich ranených, pričom jedna žena neskôr na následky ťažkých zranení zomrela. Policajti podozrivého spacifikovali za pomoci paralyzéra. 

Zranení sú cudzinci

Zranili sa ďalšie dve ženy a traja muži. Dve osoby v súčasnej dobe ležia ešte v nemocnici. Zavraždená žena pochádzala z Ameriky, ostatní zranení pochádzajú z Británie, Austrálie, Izraela a USA.

Guardian pripomína, že na námestí Russell Square, v ktorého blízkosti sa nachádzajú University of London a University College of London či Britské múzeum, sa cez deň pohybujú zväčša študenti a turisti.

Scotland Yard už pred útokom oznámil, že po nedávnych teroristických útokoch v Nemecku a Francúzsku rozmiestni do ulíc Londýna o 600 ozbrojených policajtov naviac.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy