Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na letisku v Dubaji havarovalo lietadlo, pri zásahu zomrel hasič
Zdielať na

Na letisku v Dubaji havarovalo lietadlo, pri zásahu zomrel hasič

DUBAI / Na letisku v Dubai pri pristávaní havarovalo lietadlo spoločnosti Emirates na linke z Indie. Na jeho palube bolo takmer 300 ľudí. Podľa prvých správ sa incident obišiel bez obetí, najnovšie informácie hovoria o tom, že zomrel jeden hasič pri hasení požiaru.

Podľa zástupcov letiska, ktorých cituje server BBC, boli všetci pasažieri v poriadku evakuovaní. Trinásť z nich utrpelo drobné zranenia, oznámil to výkonný riaditeľ aerolínií šajch Ahmad bin Saíd Maktúm, podľa ktorého všetkých zranených previezli do nemocnice.

Lietadlo v dyme

Dubajská spoločnosť Emirates nehodu označila za incident. Zábery na sociálnych sieťach ukazujú lietadlo zahalené dymom.

Hovorca vlády Spojených arabských emirátov povedal, že všetci pasažieri boli evakuovaní a nikto sa nezranil. 

Podľa denníka The National letel Boeing 777 z indického Tiruvanantapuramu a na jeho palube bolo 275 pasažierov a posádka. Svedekovia, ktorí nehodu videli, na sociálnych sieťach uviedli, že lietadlo pri pristávaní nevysunulo podvozok a začalo horieť.

"Neverila som svojim očiam, bolo to úplne strašné. Vyhodili šmykľavky, ale poletovali všade okolo. Ľuďom sa podľa toho, čo som videla, podarilo uniknúť pred veľkým výbuchom, po ktorom sa objavili plamene. Nás práve odvážali od nášho lietadla a boli sme poblíž. Ľudia kričali, aby ich odtiaľ rýchlo odviezli preč," povedala televízii BBC Sarah-Louise Sherwood, ktorá na letisko prišla iným letom.

Letisko oznámilo, že prílety a odlety budú asi o štyri hodiny omeškané. Lietadlá, ktoré už boli vo vzduchu, boli odklonené na iné letiská.

https://twitter.com/CNN/status/760813673787121664

Príčina nehody neznáma

Príčina nehody zatiaľ nie je známa a odborníci sa zhodujú, že je skôr zázrak, že sa nikomu nič nestalo. Z fotografií kolujúcich na sociálnych sieťach je zrejmé, že lietadlo leží na na ranveji na trupe a nie je vidieť podvozok. 

Televízia SkyNews citovala jedného z pasažierov, podľa ktorého pilot cestujúcim oznámil, že má problém s pristávacím zariadením a že bude musieť núdzovo pristáť.

Medzi cestujúcimi boli ľudia z dvadsiatich krajín. Na palube bolo podľa spoločnosti Emirates 226 Indov, 24 Britov, 11 občanov Spojených arabských emirátov, po šesť z USA a Saudskej Arábie, päť z Turecka štyria z Írska. Po jednom alebo dvoch potom občania Austrálie, Brazílie, Nemecka, Malajzie, Thajska, Chorvátska, Egypta, Bosny, Libanonu, Filipín, JAR, Švajčiarska a Tuniska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy