Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Ozbrojenec strieľal v nemeckom kine, policajti ho zastrelili
Zdielať na

Ozbrojenec strieľal v nemeckom kine, policajti ho zastrelili

VIERNHEIM / Nemecká polícia zneškodnila ozbrojenca, ktorý popoludní strieľal v kine v nemeckom NEST Viernheim. Agentúre DPA to povedal krajský minister vnútra Peter Beuth, podľa ktorého je páchateľ mŕtvy. Motív ozbrojencovho počínania nie je známy.

Podľa serveru denníka Bild bolo pri incidente zranených 25 ľudí slzným plynom. Strelné poranenia podľa doterajších správ okrem útočníka neutrpel nikto.

Maska na tvári

Muž so strelnou zbraňou a nábojovým pásom vošiel do kina v mestečku neďaleko porýnskeho Mannheimu krátko po 15:00. Podľa serveru denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung mal na tvári masku a najmenej štyrikrát vystrelil.

Podľa Bildu po výstreloch utiekli z kina desiatky kričiacich ľudí a muž sa zabarikádoval v sále. Miestne médiá informovali o tom, že ozbrojenec držal rukojemníkov.

Strelecké incidenty

Na miesto dorazili špeciálne policajné jednotky z Frankfurtu nad Mohanom a okolie kina uzavreli. Motív činu polícia zatiaľ nepozná, nevylučuje pokus o lúpežné prepadnutie ani politicky motivovanú kriminalitu. Niektoré policajné zdroje uvádzajú, že incident zrejme nemá teroristické pozadie.

Strelecké incidenty nie sú v Nemecku príliš obvyklé a keď k nim dochádza, spravidla za nimi býva vybavovanie účtov medzi ľuďmi, ktorí sa navzájom poznajú.

K zatiaľ poslednej veľkej streleckej tragédii došlo v roku 2009 v juhonemeckom Winnendene, kde sedemnásťročný mladík zabil deväť študentov a tri učiteľky na svojej bývalej škole a ďalšie tri náhodné obete, než po prestrelke s políciou spáchal samovraždu.

Žiadni zranení

Policajná hovorkyňa, o ktorej slovách informovala tlačová agentúra DPA, uviedla, že nielen medzi rukojemníkmi, ktorých počet stále nespresnila, ale ani medzi inými osobami v komplexe kín neďaleko veľkého nákupného centra, nedošlo k žiadnym zraneniam.

Pôvodné informácie hovorili o najmenej 25, možno až 50 zranených v dôsledku použitia dráždivého plynu, internetové vydanie denníka Bild naďalej píše o 25 takto zranených ľuďoch.

Pozrite si video z miesta činu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy