Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Strelec z Orlanda si počas útoku esemeskoval s manželkou
Zdielať na

Strelec z Orlanda si počas útoku esemeskoval s manželkou

ORLANDO / Omar Mateen, ktorý v nedeľu zabil v gej klube v Orlande na Floride 49 ľudí, si počas masakry písal smsky s manželkou. Omar sa podľa spravodajskej televízie CNN pýtal svojej ženy Noor Salman, či vie, čo sa deje, a ona mu odpovedala, že ho miluje.

Noor Salman sa svojmu manželovi tiež pokúšala niekoľkokrát dovolať. 

Telefonáty, na ktoré Mateen neodpovedal, sa podľa policajných zdrojov zhodujú s časom, kedy sa už informácie o streľbe dostali do médií. Očividne sa Noor Salmon domnievala, že za útokomstojí jej manžel. Nie je jasné, či sa Noor Salmon obrátila na políciu, aby svoje podozrenie nahlásila.

Radikalizoval sa vlani

O Nooru Salmon sa intenzívne zaujímajú vyšetrovatelia pre to, čo o útoku a jeho príprave vedela. Polícia sa podľa televízie CBS News domnieva, že bola pri tom, keď si Mateen kupoval muníciu, a že ho najmenej raz do klubu odviezla. Noor Salman tvrdí, že sa jej muž radikalizoval vlani a že sa mu snažila útok vyhovoriť.

Veľká porota teraz preveruje, do akej miery o zámeroch muža vedela a či sa pokúsila upovedomiť úrady. Noore Salman hrozí obvinenie zo spolupáchateľstva.

Prihlásil sa k Islamskému štátu

Motív činu zostáva naďalej nejasný. Mateen sa počas útoku prihlásil k Islamskému štátu, jeho otec ale radikálny islam ako motív odmieta.

Jeden z Mateenových známych, ktorý ho poznal ako častého návštevníka gej klubu, sa prikláňa skôr k tomu, že sa Omar nedokázal vyrovnať so svojou sexuálnou orientáciou.

Manželka strelca o útoku vedela, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy