Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri zrážke vlakov v Belgicku zomreli traja ľudia, deväť utrpelo zranenia
Zdielať na

Pri zrážke vlakov v Belgicku zomreli traja ľudia, deväť utrpelo zranenia

BRUSEL / Pri zrážke vlakov v meste Hermalle-sous-Huy na východe Belgicka zahynuli v nedeľu traja ľudia a ďalších deväť ich utrpelo zranenia. Informovali o tom svetové agentúry s odvolaním sa na vyhlásenie miestneho starostu Françisa Dejona.

V osobnom vlaku cestovalo podľa belgickej polície štyridsať ľudí, viacerí z nich boli údajne študenti. Zranenia utrpelo deväť ľudí, niektorí skončili vo vážnom stave v nemocnici. Jedným z troch mŕtvych je rušňovodič. "Osobný vlak je v hroznom stave," uviedol starosta Dejon. "Mali sme šťastie, že obetí nebolo viac," dodal.

K nehode došlo v nedeľu neskoro večer. Osobný vlak sa pohyboval na trase medzi mestami Lutych a Namur, napísal belgický denník Le Soir. V čase nárazu išiel rýchlosťou 90 kilometrov za hodinu.

Zrážka vlakov

Podľa Sacrého mal vlak šesť vozňov. Prvé dva boli po náraze vážne poškodené a vykoľajili sa. Záchranári museli zranených z prvého vozu vyprosťovať až tri hodiny. Preživších previezli do miestneho športového centra, kde sa ich hneď ujali psychológovia, uviedla agentúra AP.

SITA

Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Podľa belgických médií do trate krátko pred nehodou udrel blesk, čo mohlo spôsobiť chybu signalizácie.

Zablokovaná trať

Nehoda zablokovala železničnú dopravu medzi Namurom a Lutychom. Odstraňovanie trosiek vlaku by podľa hovorkyne dopravcu SNCB Nathalie Pierard mohlo trvať aj niekoľko dní.

Zdielať na

Najčítanejšie správy