Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri Novej Bani sa vykoľajil služobný vlak
Zdielať na

Pri Novej Bani sa vykoľajil služobný vlak

NOVÁ BAŇA / Pri Novej Bani sa vykoľajil služobný vlak Železníc Slovenskej republiky. Vážne poškodil trať v dĺžke asi 300 metrov. Zničené sú koľajnice aj podvaly a hoci s opravami začali okamžite, sprejazdniť trať sa podarí až zrejme počas víkendu.

Výrazné poškodenie trate

Nehoda sa stala niekoľko kilometrov za železničnou stanicou v Novej Bani. Krátko predpoludním po koľajniciach prechádzal služobný vlak Železníc Slovenskej republiky. Jedna z náprav vozňa sa dostala mimo koľajníc.

"Doprava na hlavnom ťahu Bratislava-Zvolen je výrazne obmedzená, pričom je poškodená železničná trať v dĺžke približne 300 metrov,"
potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavlíková.

Pracovníci železníc začali okamžite zisťovať rozsah škôd spôsobených vykoľajením. Zničené sú nielen koľajnice, ale aj podvaly. Stalo sa to navyše v úseku trate, ktorá je v oblúku. Hľadajú čo možno najrýchlejšie spôsoby opravy poškodeného úseku.

Jazdia náhradné autobusy


"S určitosťou vieme povedať, že opraviť zničené koľajnice a podvaly sa nepodarí v priebehu dnešného dňa,"
doplnila Pavlíková.

Cestujúci sa budú musieť vyzbrojiť trpezlivosťou. V úseku Nová Baňa - Kozárovce jazdila náhradná autobusová doprava, vlaky na hlavnom ťahu Bratislava – Zvolen mali meškanie do 30 minút. Príčiny vykoľajenia vyšetrujú. Presné škody ešte nevyčíslili. Pri vykoľajení vlaku sa našťastie nikto nezranil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy