Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Záplavy v Nemecku a USA si vyžiadali mŕtvych, zomrel aj hasič počas záchrany
Zdielať na

Záplavy v Nemecku a USA si vyžiadali mŕtvych, zomrel aj hasič počas záchrany

TEXAS,SCHWÄBISCH / Najmenej traja ľudia prišli v noci na pondelok pravdepodobne o život v dôsledku záplav vyvolaných prudkými lejakmi v spolkovej krajine Bádensko-Würtembersko na juhozápade Nemecka. Informovala o tom agentúra DPA.

Dve predpokladané obete hlásia miestne úrady v meste Schwäbisch Gmünd, kde zrejme zahynul príslušník hasičského zboru spolu s človekom, ktorého sa pokúšal zachrániť.  Jedna osoba zahynula v zatopenom podzemnom parkovisku v obci Weissbach.

Ministerstvo vnútra Bádenska-Würtemberska trojicu mŕtvych zatiaľ oficiálne nepotvrdilo. Jeho hovorca však vyjadril obavy, že mohlo dôjsť k obetiam z radov hasičov, ktorí museli vykonávať množstvo záchranných operácií po celom území tejto spolkovej krajiny.

Povodne v USA

Najmenej šesť životov si vyžiadali povodne spôsobené silnými dažďami, ktoré v posledných dňoch postihli americký štát Texas. Počet obetí stúpol v nedeľu po náleze ďalších dvoch mŕtvych tiel.

Texaské úrady okrem toho stále evidujú jedného až dvoch nezvestných. Ďalšiu nezvestnú osobu hľadajú aj v neďalekom štáte Kansas. Za posledné dva dni spôsobili prívalové dažde v strednej časti USA rozsiahle povodne. Nad oblasťou sa navyše sformovalo niekoľko tornád, ktoré poškodili stovky domov v Texase a Kansase.

Mnohé domácnosti sa ocitli bez elektrickej energie. Najzložitejšia situácie je v Texase, kde v jednom z okresoch spadlo 400 milimetrov zrážok. V mnohých obciach, ktoré sú prírodnou katastrofou postihnuté najviac, úrady nariadili evakuácie. Vysťahované boli aj dve väznice v juhozápadnom Texase.

Úder blesku v sobotu v jednom parížskom parku zasiahol skupinu detí a dospelých. Jedenásť ľudí utrpelo zranenia, z toho šesť detí ťažké:

Najčítanejšie správy