Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Belgicku obvinili ďalších dvoch mužov. Prenajali byt, ktorý slúžil ako úkryt
Zdielať na

V Belgicku obvinili ďalších dvoch mužov. Prenajali byt, ktorý slúžil ako úkryt

BRUSEL / V utorok obvinili belgické úrady ďalších dvoch mužov z podielu na marcových teroristických útokoch v Bruseli. S odvolaním sa na prokuratúru o tom informujú tamojšie médiá. Smail F. a Ibrahim F. prenajali byt, ktorý slúžil atentátnikom ako úkryt.

Obvinení podľa štátneho zástupcu prenajali byt na Avenue des Casernes v bruselskej štvrti Etterbeek, v ktorej sa okrem podozrivých páchateľov atentátov ukrývali aj ďalší teroristi. Podľa stanice RTBF v byte tesne pred spáchaním útoku v metre prebývali El Bakraoui a Osama Krayem.

Smajl F. narodený v roku 1984 a o štyri roky mladší Ibrahim F. si vypočuli obvinenie z členstva v teroristickej skupine a podielu na vraždách spáchaných prostredníctvom teroristických činov.

Razia v Bruseli

V sobotu belgická polícia vykonala rozsiahlu raziu na Avenue des Casernes v bruselskej štvrti Etterbeek, kde sa zamerala na jeden obytný dom s obchodom v prízemí. Pri akcii nikoho nezadržali a nenašli zbrani ani výbušniny. Či išlo práve o byt, ktorý obvinení prenajali, ale prokuratúra nepotvrdila.

Vyšetrovanie okolo bruselských a parížskych teroristickýh útokov pokračuje "aktívne vo dne i v noci", uviedol hovorca štátneho zastupiteľstva.

Abrini sa priznal

Belgické úrady už v sobotu z terorizmu obvinili štyri osoby. Okrem Osamu Krayema, Hervého B. M. a Bilala E. M. medzi nimi bol aj Mohamed Abrini, blízky priateľ zrejme jediného preživšieho páchateľa novembrových teroristických útokov v Paríži Salaha Abdeslama.

Abrini sa priznal, že je tiež oným dlho neznámym "mužom v klobúku", ktorého spolu s dvoma samovražednými atentátnikmi zachytili kamery pred útokom na bruselskom letisku Zaventem.

Abrini sa priznal, že je oným "mužom v klobúku" zachyteným na videu z bruselského letiska krátko pred marcovým samovražedným atentátom. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy